Docenten mindfulness trainingen en/of cursussen

Nadine BuenenNadine Buenen

Verzorgt mindfulness trainingen voor mensen met kanker.
Na een studie Nederlands is Nadine beleidsmedewerker geworden aan de theologische faculteit in Utrecht. Samen met haar man heeft zij 'Zin in rust' opgezet waarin zij meditatie en yogaochtenden verzorgt. Haar persoonlijke ervaring is dat yoga en meditatie je bij weerstanden in je leven, zoals kanker, kunnen ondersteunen.
Bij de ondersteuning van haar vriendin en schoonzus d.m.v. ademtechnieken en yoga heeft zij ervaren wat dat in hun leven betekend heeft. Dat heeft Nadine gemotiveerd om zich te specialiseren in H-yoga en mindfulness. 

 

Corrie VermeerCorrie de Bok

Verzorgt mindfulness trainingen met accent op stressreductie, depressie en kanker.
Corrie is natuurgeneeskundige en voetreflextherapeute, en tevens Hatha yoga en meditatiedocent.
Van huis uit is Corrie verpleegkundige I.C. en heeft haar hele leven belangstelling voor haar eigen geestelijke en emotionele ontwikkeling, wat zich geuit heeft in het volgen van diverse opleidingen. Stervensbegeleiding is daar een belangrijk onderdeel van.

'Je bent je eigen heelmeester, mindfulness training geeft daar inzicht in. Het brengt je tools voor je eigen emotioneel en mentaal zelfhelend vermogen.'

     

Sjef VermeerSjef vermeer

Een groot deel van mijn leven heb ik met veel enthousiasme mijn vak als dierenarts uitgeoefend. Na mijn loopbaan heb ik naar verdieping gezocht en in de bestudering en beoefening van de mindfulness gevonden. Ik heb een opleiding gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness om me te kunnen inschrijven bij de beroepsvereniging VMBN categorie 1. Telkens ben ik verbaasd over de kracht van de training. Het leidt tot nieuwe inzichten, maar ook tot een vriendelijke manier om met jezelf om te gaan. Stress is positief, maar jij kunt zelf bepalen, hoeveel je ervan wilt toelaten. Graag wil ik mensen begeleiden op dit pad van zelf-ontdekking.

 

Gerian HoefsGerian Hoefs

Gerian heeft ervaring opgedaan in het maatschappelijk werk en als yogadocent.

Zij heeft een eigen praktijk voor integratieve psychotherapie.

'Ik merkte in mijn praktijk dat er veel vraag is naar een manier om anders om te gaan met de drukte, en hectiek van alledag. Ik ontdekte dat de training mindfulness daar een passend antwoord op geeft'.

Deze training maakt een verbinding tussen de westerse nuchterheid (cognitie) en de oosterse spiritualiteit (meditatie). Het valt me op dat deze synthese brengt wat de westerse mens nodig heeft in zijn (over-)prikkelende omgeving; rust en ruimte.

'Deze training werkt: je haalt meer uit je leven! Dat is wat ik graag wil overbrengen aan en delen met iedereen.'