Agenda Activiteiten mindfulness

Datum en tijd      activiteit
Zo 2 sept van 11.00 - 12.30 uur workshop mindfulness
Vr 28 sept 19.00 - 21.30 uur Start training najaar
zie rooster najaar   mindfulness training

Neem contact met me op: info@centrum-silentio.nl

Introductie workshop mindfulness

Zondag 02 september van 11.00 - 12.15 uur is er een workshop over de mindfulness training. Hierin krijg je uitleg over de opbouw van een training en er worden oefeningen gedaan, zodat je een goede indruk krijgt, wat de training inhoudt. De kosten bedragen €15 , die je terug ontvangt als je besluit om een training te doen.

Mindfulness trainingen 2018

De volgende trainingen starten in het najaar:

Vrijdag 28 september van 19.00 - 21.30 uur

Zaterdag 13 oktober van 10.45 - 13.15 uur

vrijdag 02 november van 13.30 - 16.00 uur

Zie voor de data en tijden het rooster 2018.

 

Centrum Silentio biedt gedurende het hele jaar mindfulness trainingen aan. In de winter en zomervakanties zijn er geen trainingen.
Links in het menu kun je het rooster inzien en inschrijven.

De richtprijs van een mindfulness trainingen voor particulieren bedragen € 350,-- inclusief  21 % BTW. Voor koppels geldt, dat de tweede persoon 50 % korting (€ 525,- voor 2 personen) krijgt. Onder bepaalde voorwaarden zijn uitzonderingen mogelijk.
Bedrijven, die hun werknemers een training aanbieden, berekenen we € 350,-- exclusief 21 % BTW.

Leden van Thebe extra ontvangen een korting. A-leden 10%, B-leden 20% en C-leden 30 %. Opgave bij Thebe extra. Wij nemen daarna contact met je op.

Hiervoor ontvangt u:

  • Een intake gesprek
  • Acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.
  • Een begeleide oefendag (de 9-de bijeenkomst)
  • Een trainingshandleiding en MP3  geluids bestanden om te oefenen.

De meeste bedrijven vergoeden de training aan hun personeel. Zij kunnen de training fiscaal verantwoorden als opleidingskosten.
Ga daarom met je baas praten !

Ziektekostenverzekereringen vergoeden onder bepaalde voorwaarden (een deel van) de training. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, neem dan contact op met je verzekering voor de mogelijkheden.(Raadpleeg www.zorgwijzer.nl). Dit verschilt per verzekering en per verzekeringspakket. Je ontvangt van ons de rekening, die je kunt indienen bij de verzekering.

Hoe gaat een training in zijn werk?

Iedereen kan een training doen. Hoe diverser de achtergrond van deelnemers is qua leeftijd, beroep,aandachtsgebied, stressklacht, des te effectiever de training mogelijk is.

Een aandachtstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur. Tijdens de training neem je gratis deel aan een mindfulness zondag (tweede zondag van de maand)
Tijdens de bijeenkomsten word je getraind in aandachtsoefeningen en om met jezelf te zijn. De groep bestaat uit 6 tot 12 personen.

Voor onderhoud van de training worden aangeboden:

Oefenzondagen 

Dit is een dag met speciale aandacht voor mindfulness onderhoud. Het stelt je in de gelegenheid om de formele oefeningen opnieuw in praktijk te brengen. De mindfulness oefeningen worden begeleid. De door jouw zelf bereide lunch en het aangeboden kopje soep en salade wordt in stilte met aandacht genuttigd. Na de lunch gaan de oefeningen verder en er wordt afgesloten na een korte evaluatie, als er behoefte aan is.

De kosten bedragen €25, als je geen abonnemnent hebt. Met abonnemneen €15,-. Bij aanvang te betalen. Onder inschrijven kun je ook een 5 lessenkaart kopen. Zowel yogadocenten, als mindfulnesstrainers begeleiden deze zondagochtenden. Het is fijn, als je je even aanmeldt via info@centrum-silentio.nl

Ga naar inschrijven >>

Vrijdagmiddag meditatie: "Het weekend beginnen in aandacht." Zomerreces tot september.

op vrijdagmiddag in de oneven weken van 17.30 - 18.45 uur is er een begeleide meditatie: "het weekend beginnen in aandacht". Begeleiding door Sjef Vermeer. Je hoeft je niet aan te melden. Je mag gewoon binnen lopen en deelnemen aan de begeleide oefeningen.

Door deel te nemen heb je de mogelijkheid om meer bewust de drukte van de werkweek achter je te laten door even te stoppen. Zo kun je meer bewust omgaan met relatieve rust van een weekend. 

Kosten op basis van dana (vrijgevigheid): geven vanuit je hart. Richtlijn 

Deze mediatie is ook voor abonnementhouders vrij toegankelijk, maar valt buiten de afspraken over het abonnement !!

 

 

Grondlegger

De grondlegger van de westerse versie van Mindfulness is de Amerikaan Jon-Kabat-Zinn (1944), nu emeritus hoogleraar geneeskunde.

Gefascineerd door de uitwerking van meditatie en Yoga op de geest, ontwikkelde hij in de jaren ’70 een wetenschappelijk onderbouwde training die gebaseerd is op het boeddhistische principe van mindfulness: Mindfulness Based Stress Reduction, kort MBSR.

Volgens de arts helpt de training niet alleen bij stress, maar ook bij angst en chronische pijn.

Citaat uit De Volkskrant
van zaterdag 19 januari 2013